Tarieven

Wat kost een behandeling?

Dat hangt af van de behandeling en uw eigen zorgverzekering.

De kosten voor een behandeling bij de mondhygiënist vallen niet onder de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten, worden deze vaak tot een bepaald bedrag, in zijn geheel of een percentage daarvan vergoed. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw zorgverzekeraar. De codes die vaak gebruikt worden vallen onder de M-codes of T-codes.

Tot 18 jaar gratis

Voor kinderen onder de 18 jaar is er geen aanvullende tandartsverzekering nodig. De kosten worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Prijsopgave vooraf

De behandelingen die meer dan €150 kosten worden eerst met u besproken. U krijgt ook een begroting mee. Als u vragen heeft over deze kosten en vergoedingen kunt u dit makkelijk met uw verzekeraar bespreken.

Infomedics

Onze nota ontvangt u van het factureringsbedrijf Infomedics.

Infomedics dient de nota in bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt indien voor u van toepassing, alleen een factuur van de eigen bijdrage.

Tarieven vastgelegd door zorgautoriteit

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt ieder jaar de tarieven voor de mondzorg.
Deze tarieven staan landelijk vast. Dit betekent dat alle praktijken in Nederland dezelfde tarieven hanteren. Deze tarieven kunt u zelf bekijken via: https://www.tandarts.nl/mondzo...

Aangesloten bij